“Clar, com que no estires… Per això et fa mal, o t’has lesionat, o…”

Qui no ha sentit això d’un company/a o d’un professional de la salut? Però…

Val la pena aturar-se un moment per analitzar una sèrie de claus sobre els estiraments com a mitjà de recuperació:

Per entendre com funciona el cos en relació a l’estirament cal tenir en compte que estirar no és més que posar un teixit del cos en tensió. Segons els seus defensors això relaxa el múscul i permet una millor pràctica esportiva. Tot i així –i considerant que el teixit muscular només pot escurçar-se–, si s’aplica un stretching (força que tracciona del múscul), el teixit reacciona de l’única manera que pot fer-ho, és a dir, escurçant-se (contraient-se). Si això el relaxa o no, no està comprovat. De fet, que tingui efectes positius o negatius depèn de més factors i no només del fet que s’anomeni “estirament”.

Considerar totes les aplicacions de força per igual, mentre no existeixi una definició més precisa dels paràmetres d’aplicació d’aquestes forces sobre el nostre cos. D’aquesta manera, no hi hauria d’haver gaire diferències entre fer peses, per exemple, i fer estiraments.

Disposar d’una taula d’exercicis que permeti anar incrementant la capacitat corporal de suportar càrregues per tal que les zones més vulnerables deixin de ser-ho.

Comprendre que durant i després d’un sobreesforç provocat per un estirament, un partit de futbol, peses, fins i tot un àpat que no ens ha sentat bé, o simplement pel cansament derivat d’un dia dur de feina…, el cos queda desajustat neuromuscularment (inflamació excessiva) i més exposat a la lesió.

Saber que el cos es pot reajustar per ell mateix mitjançant el descans o a través d’esforços d’intensitat més baixa globalment parlant (per exemple: després d’un partit de futbol, fer una carrera suau o exercici suau). Tot i així, pot arribar un moment en què ni això sigui suficient i que calgui recórrer a la reconnexió de les zones que, a causa del sobreesforç realitzat, han quedat vulnerables (mancades de comunicació neuromuscular). Aquesta reconnexió fa que el cos sigui capaç de fer front a una nova demanda d’exercici intens.

Disposar d’una taula d’exercicis que permeti anar incrementant la capacitat corporal de suportar càrregues per tal que les zones més vulnerables deixin de ser-ho.

Si estirar mai no t’ha fet sentir bé o actualment notes que ja no et funciona, és molt probable que el teu sistema neuromuscular t’estigui enviant senyals perquè està patint intensament i necessiti ser revisat per un professional.

Apropa’t a Optimmus. Farem una revisió completa del teu cos i des de la primera sessió notaràs canvis significatius.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Abrir chat
1
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?